Home ActueelNieuws Breng onze meisjes terug!

Breng onze meisjes terug!

  • 9 mei 2014

In Nigeria zijn zo’n 276 meisjes ontvoerd door islamitische rebellenbeweging Boko Haram. Wereldwijd komen mensen in actie tegen deze laffe daad. Ook wij sluiten ons daarbij aan.

Foto:Safiya Akau/Oxfam

Met geladen geweren ontvoerde Boko Haram half april meer dan 300 meisjes van een schoolplein in Nibok, Nigeria. 53 van hen konden ontsnappen. De rebellenbeweging dreigt de overige ontvoerde meisjes als seksslavinnen te verkopen op de markt. Volgens de leider van de beweging horen de meisjes namelijk niet naar school te gaan, maar te trouwen.

De gekte voorbij

Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, maakt zich kwaad over de situatie. ‘Het is de gekte voorbij dat een groep meisjes door een stel misdadigers juist op school wordt ontvoerd; de plek waar kinderen veilig en onbezorgd moeten kunnen werken aan hun dromen en hun toekomst.’

Ontvoering druist in tegen ons werk

Volgens Karimi druist de ontvoering van de schoolmeisjes bovendien in tegen alles waar wij voor werken. Onderwijs is heel belangrijk voor meisjes in Nigeria. Het bereidt ze voor op een toekomst waarin ze voor zichzelf kunnen opkomen en zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. ‘Dit is een klap in het gezicht van iedereen die zich voor dat doel inzet. Daarom is er ook zo’n golf van solidariteit.‘

Laat van je horen

Farah Karimi: ‘Over de hele wereld laten mensen van zich horen. Ik sluit me daar van harte bij aan.’ Ook jouw stem is belangrijk: laat van je horen! Samen roepen we de wereldleiders op er alles aan te doen om de ontvoerde meisjes terug te brengen. Deel onze Facebookpost en teken de petitie!  

Bron: Oxfam Novib, 9 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.