Home ActueelNieuws Multinationals laten miljarden verdwijnen uit arme landen!

Multinationals laten miljarden verdwijnen uit arme landen!

  • 17 mei 2016

Multinationals ontwijken massaal belasting. Want hoe minder belasting ze betalen, hoe hoger de winst. Maar hoe eerlijk is dat? Jij wel een blauwe envelop, veel multinationals niet. Oxfam Novib vindt dat multinationals gewoon belasting moeten betalen, en dus eerlijk bijdragen aan basisvoorzieningen die met belastinggeld worden betaald.

Maar om hoeveel belastinggeld gaat het eigenlijk, dat internationale bedrijven ontwijken? De Oxfam Novib Belasting Teller houdt het bij. De teller laat zien hoeveel belastinggeld arme landen zijn misgelopen door belastingontwijking sinds 3 mei - de lanceringsdag van onze campagne. Op die dag begon Oxfam Novib samen met ambassadeur Dolf Jansen met haar oproep om aangifte te doen tegen de Nederlandse overheid die belastingontwijking mogelijk maakt en in stand houdt.

De teller loopt snel op, met 3000 euro per seconde! Wil jij weten hoe multinationals het voor elkaar krijgen zoveel belasting te ontwijken?

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.