Home ActueelNieuws Kerstcadeau voor ondernemers in Burundi

Kerstcadeau voor ondernemers in Burundi

  • 19 december 2013

Burundi, een van de 10 armste landen ter wereld, herstelt langzaam van een politieke crisis en een burgeroorlog. Veel mensen kunnen maar niet ontsnappen uit de spiraal van armoede.

Vital Nigaruru aan het werk op zijn ananasplantage
Foto:Sven Torfinn/Oxfam

Sinds gisteravond krijgt de situatie in Burundi veel aandacht dankzij de drie dj’s die tot dinsdag 24 december in het Glazen Huis verblijven. Oxfam Novib steunt ook verschillende organisaties in Burundi. Zo werken we bijvoorbeeld samen met partnerorganisatie ADISCO om jonge ondernemers een kans te geven. Dankzij het verstrekken van microkrediet kunnen ze een goede start maken. Door middel van trainingen en begeleiding leren ze meer uit hun bedrijf te halen.

Het project geeft mensen de kans om op eigen houtje hun leven positief te veranderen. ‘We hebben mensen gezien die slechts 3000 francs hebben geleend en die er in een paar jaar in zijn geslaagd de armoede spiraal te doorbreken’, aldus Deo Niyonkuru, de directeur van ADISCO.

Mooi initiatief hè? En daar kun jij aan bijdragen. Help een jonge ondernemer op weg met een startkapitaal. Geef dit kerstcadeau!

Bron: Oxfam Novib, 19 december 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.