Home ActueelNieuws Goed afronden

Goed afronden

  • 16 januari 2014

Even winkelen in de stad en bij het afrekenen een paar centen bijdragen aan een rechtvaardige wereld. Dat kan vanaf vandaag gewoon door te pinnen. Goed Afronden heet het initiatief.

Elke cent helpt, dat is de essentie van Goed Afronden
Doorgeefkippen voor Zimbabwe
Foto:Philimon_Bulawayo/Oxfam Novib

Elke cent helpt, dat is de essentie van Goed Afronden. Door je kassabedrag met enkele centen naar boven af te ronden draag je bij aan het goede doel. Een bedrag van €2,99 wordt afgerond naar 3 euro; één cent gaat naar het goede doel. Je kunt tot maximaal vijf cent doneren. Deelnemende winkels zijn iCenter en Mycom. Het aantal winkels wordt verder uitgebreid.

Stem op Oxfam Novib

Elke kwartaal gaat de netto opbrengst van Goed Afronden naar andere goede doelen. In januari start Goed Afronden met het thema hulp. Oxfam Novib doet mee met Goed Afronden van januari tot en met maart. Andere hulporganisaties zijn: het Nederlandse Rode Kruis, Stop Aids Now en Stichting Vluchteling.

Van de opbrengst wordt de eerste helft verdeeld onder deelnemende goede doelen. De verdeling van de andere helft wordt beïnvloed door de online stemmen.

Bron: Oxfam Novib, 16 januari 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.