Home ActueelNieuws Een sportieve kickoff van 2016

Een sportieve kickoff van 2016

  • 12 januari 2016

Geen betere manier om 2016 goed te beginnen dan in de startblokken van de AGU Egmond-Pier-Egmond strandrace, toch? Dat dachten de deelnemers in ieder geval, toen zij zaterdag 9 januari aan de start van de strandrace verschenen. Oxfam Novib is voor het tweede jaar op rij verbonden aan deze sportieve start van het jaar, en was aanwezig met haar eigen fietsteam. 20 groene shirts, 500 bananen en als klap op de vuurpijl: €4.687 opgehaald dankzij de fietsers!

De afgelopen maanden stonden voor veel fietsers in het teken van voorbereiding voor de Egmond-Pier-Egmond strandrace, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Le Champion. Naast een sportieve presetatie en hier en daar een persoonlijk record, leverde het populaire sportevenement nóg iets op. Op het prachtige strand van Egmond zetten diverse deelnemers zich dit jaar in voor een nobel doel: schoon drinkwater voor Syrische vluchtelingen. Dit werd gedaan door vrijwillige donaties tijdens het aanmeldproces én door sponsoracties.

 

In het groen aan de start

De organisatie draagt Oxfam Novib een warm hart toe en stelde daarom 24 startbewijzen ter beschikking, voor fietsers die tijdens de inschrijving achter het net visten. Door hen de mogelijkheid te bieden zo'n sponsoractie op te starten in ruil voor een startbewijs, kregen we een prachtig team bij elkaar. Deelnemers die wel hun startbewijs via AGU aanschaften, kregen dus tijdens de aanmelding al de optie om te doneren of een VIP-pakket af te sluiten. Dit betekende niet zomaar aan de start verschijnen, maar in het Oxfam Novib-groen aan de start!

Samen is het leuker

Er zijn gedurende de inschrijving tal van donaties binnengekomen, groot en klein. Deze leverden alleen het prachtige bedrag van € 1.777 euro op! Dit werd later aangevuld door de sponsoracties van onze fietsers. Dat hebben we samen gedaan, en dat is wel zo leuk! Wil jij bij toekomstige sportevenementen ook je steentje bijdragen? Dat kan gewoon. Het eerstvolgende sportieve moment is Limburgs Mooiste, dé tocht door het prachtige Zuid-Limburg. De inschrijving is begonnen, dus wacht niet te lang! Wil je graag ook in een Oxfam fietsshirt aan de start verschijnen of wil je graag je eigen sponsoractie starten? Klik dan hier!

Bron: Oxfam Novib, 11 januari 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.