Home ActueelNieuws 4,9 miljoen euro voor Syrische slachtoffers

4,9 miljoen euro voor Syrische slachtoffers

  • 4 juni 2013

Nederlanders gaven bijna 5 miljoen euro voor Syrische slachtoffers. Dat maken de Samenwerkende Hulporganisaties vandaag bekend bij het einde van de inzamelactie. ‘We zijn nog niet klaar’, zegt de SHO-actievoorzitter.

Een kind in het Zaatari kamp in Jordanië maakt gebruik
van de nieuwe waterpomp.
Foto:Oxfam

Een derde van de Syrische bevolking heeft hulp nodig, berekenen de Verenigde Naties. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) startten 25 maart de nationale Giro 555-actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië en haalden 4,9 miljoen euro op. Met het geld voorzien we slachtoffers binnen Syrië en vluchtelingen in de buurlanden van eten, drinken en medische zorg. Ook nu na de sluiting van de gezamenlijke wervingsactie blijven we ons volop inzetten voor de slachtoffers.

Jan Bouke Wijbrandi, SHO-actievoorzitter: ‘De omvang van de ramp is enorm. De oorlog duurt nu al meer dan twee jaar. De wanhoop bij intern ontheemden en vluchtelingen, waarvan de helft kind is, neemt toe. Zij willen geen strijd. Zij willen een leven in vrede. Zij hebben vaak gruwelijke situaties meegemaakt, naasten verloren en zijn afhankelijk van hulp. Deze actie van de SHO is voorbij, maar de individuele organisaties gaan gewoon door. We zijn nog niet klaar.’

Lees het volledige persbericht en het dossier.

Bron: Oxfam Novib, 4 juni 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.