Home BlogsDagelijks leven De 10 leukste tweets over onze leeuwinnen

De 10 leukste tweets over onze voetbal Leeuwinnen

EK 2017 voetbal vrouwen leeuwinnen kwartfinale leukste tweets
De vrouwen van het Nederlands elftal laten zien dat alles mogelijk is
Foto: copyright: proshots

Nederland kampioen! Iedereen is gek op het Nederlandse vrouwenelftal. Wij ook! want de Oranje Leeuwinnen maakten bij het EK 2017 gehakt van traditionele rolpatronen en laten zien dat niets onmogelijk is. Super inspirerend! We hebben de afgelopen weken genoten van hun spel en hun prachtige winst bij de EK-finale. Beleef het nog een keer: we verzamelden de leukste tweets over onze voetbalheldinnen.

Natuurlijk mogen we een beetje flauw doen

En klagen over een tv die wordt ingepikt

Maar onze Leeuwinnen bikkelen intussen gewoon door

Dus grapjes veranderen al snel in pure emotie

En dan worden we ook nog eens kampioen!!

We hadden niet trotser kunnen zijn

Miljoenen kijkers vierden mee en duizenden gingen de straat op

En daar liepen behoorlijk wat creatieve mensen tussen

Ondertussen inspireerden de Leeuwinnen een nieuwe generatie

Dus misschien mogen ze bij het WK wat groter in de schijnwerpers?

Onze Leeuwinnen zijn rolmodellen

Ze weten duizenden meisjes en jongens in het land te inspireren. Na deze zomer weten we allemaal dat meisjes wél kunnen voetballen! 

We zijn trots en blij dat deze stoere meiden nu zo'n groot publiek bereiken. Ze laten niet alleen fantastische sportprestaties zien, maar ook dat vrouwen en mannen hetzelfde kunnen bereiken. Onze voetballeeuwinnen maken gehakt van traditionele rolpatronen en zijn een voorbeeld voor anderen!

Dezelfde kansen voor vrouwen en mannen: daarmee versla je armoede

Bijna nergens ter wereld worden mannen en vrouwen gelijk behandeld. Dat is niet alleen bizar, het houdt armoede ook in stand. Omdat vrouwen veel minder verdienen en veel minder mogen. Wij steunen initiatieven en partners die vrouwen laten opkomen voor hun rechten en gelijke behandeling. Onze collega's in Tunesië vierden laatst nog feest, omdat (huiselijk) geweld tegen vrouwen en meisjes daar nu bij wet verboden is

Rolmodellen die laten zien dat niets onmogelijk is verslaan armoede

We werken veel met jeugd in kansarme gebieden. Ze groeien op het platteland op, in landen die de gevolgen van klimaatverandering steeds harder voelen. Er is daardoor minder werk en minder perspectief. Maar naar de stad trekken is ook niet altijd een optie: ze hebben simpelweg de vaardigheden niet om gelijk een baan te vinden. Dit geeft een hopeloos vooruitzicht. Dat willen we veranderen.

Daarom brengen we jongeren in contact met rolmodellen. Mensen van hun omgeving en achtergrond, die ondanks alle moeilijkheden toch een mooie toekomst konden bouwen. Samen met onze rolmodellen en via trainingen geven we deze jongeren een kans. Want zoals de Leeuwinnnen dit EK hebben bewezen: met de juiste middelen, is alles mogelijk.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.