René Dijkstra – DARE!!

  • 3 juli 2012

DARE!! doet o.a. onderzoek en metingen voor onder andere de CE-markering.

René Dijkstra, directeur van DARE!! was en is kritisch ten aanzien van goede doelen: ‘met alleen maar geld geven, help je mensen naar mijn idee niet verder. Daarom sprak het verhaal van Oxfam Novib over microfinanciering mij wel aan.

Mensen in ontwikkelingslanden krijgen geen geld, maar lenen geld.  Hiermee zetten ze een bedrijfje op waarmee zij niet alleen zelf, maar waarmee ook de hele gemeenschap verder komt. Op die manier krijgen mensen kansen die ze anders nooit zouden krijgen. Binnen ons bedrijf, inclusief MT, krijgt die benadering veel support. Men vond het dan ook een goed idee om eind vorig jaar in plaats van kaarten en attenties een digitale kerstkaart aan onze relaties te versturen. Het bedrag dat we daarmee uitspaarden, hebben we aan Oxfam Novib gedoneerd. Het was een substantieel bedrag, maar DARE!! is er het bedrijf niet naar om dat nu aan de grote klok te hangen.’

 

Bron: Oxfam Novib, 3 juli 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.