Home BedrijvenOvO NetwerkLeden OvO netwerk Monique van den Berg – NoordWest 5

Monique van den Berg – NoordWest 5

  • 19 mei 2017

Toen ze begin 2016 tegen Oxfam Novib ‘aanliep’ tijdens de Week van de Ondernemer, was ze meteen enthousiast. Aan het Ondernemers voor Ondernemers netwerk wilde ze graag het nodige bijdragen. Maar dat het ambassadeurschap haar andersom inmiddels ook veel heeft gegeven, had ze toen niet kunnen denken. Monique van den Berg van NoordWest 5 vertelt hoe dat zit.

Grote bedrijven

'Zowel mijn compagnon Mireille Huizenga als ik komen uit de wereld van de grote bedrijven. Zij werkte als financieel expert bij een bank en ik als manager bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Op de Zuidas, het bekende financiële centrum van Amsterdam.  Dat gaf ons op een zeker moment geen voldoening meer en we zijn toen voor onszelf begonnen met een adviesbureau.

Succes

Van meet af aan liep het zó goed, dat we ons na het eerste jaar in de arm moesten knijpen om er van overtuigd te zijn dat het geen droom was. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Tegelijkertijd vonden we dat we het succes niet alleen maar voor onszelf konden houden. Een doel was snel gevonden. Op de Week voor de Ondernemer om precies te zijn. Daar raakten we onder de indruk van de verhalen van Oxfam Novib. Dat was begin 2016 en sindsdien zijn we heel enthousiast over ons ambassadeurschap. 

Pragmatisch

Wij zijn zelf nogal handen-uit-de-mouwen en pragmatisch ingesteld, dus de aanpak van Oxfam Novib spreekt ons heel erg aan. Ondernemende mensen helpen om te groeien. Dat is in wezen wat wij in ons werk ook elke dag doen. 

Pro deo

Door de prachtige resultaten van Oxfam Novib,  zijn we zo geïnspireerd geraakt, dat we nu naast ons dagelijkse bezigheden als bedrijfsadviseurs ook bepaalde pro Deo projecten doen.

Zo ben ik onlangs in contact gekomen met een initiatief waar overlevers van geweld (huiselijk geweld, oorlogsvluchtelingen) worden ondersteund om ondernemerschap in te zetten als een middel voor het opbouwen van een nieuw leven. Niet alleen door het delen van kennis en ervaringen, maar bijvoorbeeld ook door te helpen bij het maken van een ondernemingsplan.

Kwetsbare mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om weer op eigen kracht verder te kunnen. Eigenlijk precies wat we als ambassadeurs doen; mensen hulp bieden om het leven in eigen handen te kunnen nemen. Zonder Oxfam Novib zouden we misschien helemaal niet tot dat soort dingen zijn gekomen.'

NoordWest 5 begeleidt organisaties en ondernemers bij verbeter- en verandertrajecten, procesoptimalisaties en strategisch personeelsmanagement. De oprichters Monique van den Berg en Mireille Huizenga werken als adviseur of als interim-manager. 

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.