Home BedrijvenOvO NetwerkLeden OvO netwerk Marlene Kroet - Zelfverkopen

Marlene Kroet - Zelfverkopen

  • 30 juni 2016

Zowel in haar dagelijkse werk als in haar rol van bedrijvenambassadeur gelooft Marlene Kroet sterk in zelfdoen van mensen. In dit interview vertelt ze graag hoe dat precies zit.

‘Zelfdoen begint met eigen keuze kunnen maken. Voor mij persoonlijk speelde dat zo’n negen jaar geleden. Ik werkte al jaren in het bedrijfsleven. Ondanks dat ik het voor de buitenwereld heel goed had – royaal salaris, mooie leaseauto- begon er toch iets te knagen. Ik haalde geen zingeving en inspiratie meer uit mijn werk.  Toen heb ik de keuze gemaakt om iets voor mezelf te gaan beginnen’, aldus Marlene Kroet van Zelfverkopen.nl 

Een concept dat staat als een huis

‘Het werd Zelfverkopen.nl, een online makelaarskantoor voor mensen die hun huis willen verkopen. Maar daarbij niet alles aan de makelaar overlaten, maar ook een deel zelf willen doen, zoals de bezichtigingen. Voor onze service betaalt men daardoor een vast laag bedrag. En dat werkt, we hebben inmiddels duizenden tevreden klanten.

Anderen laten delen in je succes

'Als je wel eens in een ontwikkelingsland bent geweest, besef je des te meer hoe goed we het hier hebben. Ik vind het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat je iets doet voor de mensen daar. Wat dat betreft kruiste Oxfam Novib op precies het goede moment ons pad. Het verhaal over de vis en de hengel sprak me erg aan.  Mensen die met een klein steuntje in de rug zelf  kunnen werken aan hun toekomst.  Dat geeft toch veel meer zelfvertrouwen en zelfwaardering dan telkens je hand te moeten ophouden. Ik hoop nog eens een ambassadeursreis te maken om dat met eigen ogen te kunnen zien.

Zelfdoen maakt je krachtiger.

'Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat zelfdoen goed is voor je zelfvertrouwen, het maakt je zoveel krachtiger. Natuurlijk is er ook een link met het zelfdoen van ons bedrijfsmodel, maar is dat misschien meer op papier. Het bedrijvenambassadeurschap komt echt uit het hart.  Ik vind het zo’n mooi idee dat  mensen met een microkrediet op eigen kracht iets kunnen bereiken in hun leven.

Uitdragen

'Daarom wil ik het goede werk van Oxfam Novib ook graag uitdragen.
Zodat anderen misschien ook op het idee komen iets te gaan doen. We hebben daarom een aparte pagina voor Oxfam Novib op onze website en het logo staat ook in onze e-mails.  Op onze blog staat een interview met Tom van de Lee, directeur Campagnes van Oxfam Novib. En onze medewerkers krijgen elk jaar een origineel cadeautje uit de Pakt Uit catalogus.’

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.