Home BedrijvenActueelNieuws OvO netwerk Saamhorigheid bij ondernemers

Saamhorigheid bij ondernemers

  • 6 december 2013

"Nog maar net geland in Arua, brengen we meteen een bezoek aan de Ariceni groep F bestaande uit 30 krachtige vrouwelijke ondernemers. Zij zijn vooral actief met breien en haken."

"De Ariceni groep is  zes jaar geleden begonnen als één groep. De vrouwen zijn vooral actief met breien en haken. Om financiële risico’s te spreiden, verkopen de vrouwen ook ondermeer  groundnuts, popcorn en avocado’s. Nu zijn er zes subgroepen ontstaan, omdat zoveel vrouwen zich aan wilden sluiten.

De vrouwen in de groep steunen elkaar; het spaargeld wordt binnen de groep weer uitgeleend aan de andere deelnemers. Er worden gedegen afspraken gemaakt over zaken als rente en de terugbetalingstermijn. Men doet al mee met een inleg van 50 cent in de week aan spaargeld. Als de vrouwen naar de markt gaan om producten te verkopen, worden producten van de achterblijvende groepsgenoten meegenomen. Zo kunnen zij doorgaan met hun werk.

Als iemand in de groep materialen heeft aangeschaft, worden deze ook weer uitgeleend aan wie ze nodig heeft. Wat een team!"

Bron: Oxfam Novib, december 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.