Ondernemen is doorzetten

  • 13 juni 2014

Op 5 juni jl. was de 7e netwerkbijeenkomst voor bedrijvenambassadeurs. Ditmaal in het Parkhotel Den Haag, dat de middag gratis voor Oxfam Novib verzorgde. Het thema was: ‘Ondernemen is doorzetten’.


Joseph Oubelkas

Op 20-jarige leeftijd is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland. Kort daarop start hij zijn eigen IT-bedrijf. Alles verloopt succesvol. Tot eind 2004. Dan krijgt zijn nog jonge leven een bizarre wending. Tijdens een zakenreis in Marokko belandt hij ten onrechte in de gevangenis. Dan begint zijn strijd voor vrijheid en gerechtigheid. Over deze episode schreef hij een prachtig boek: ‘400 Brieven van mijn moeder’. Zijn verhaal maakte diepe indruk op de aanwezigen.

Inspirerend

Passie, betrokkenheid en ambitie. Dat waren de sleutelwoorden op deze netwerkbijeenkomst! Neem Ruud Koornstra van Tendris. Met zijn lezing ‘Duurzaamheid is de sleutel naar een beter en rijker leven’ gaf hij de ambassadeurs veel stof tot nadenken.

Ambassadeursreis

Ook bedrijvenambassadeurs Johan, Ruud en Paul raakten het publiek diep met hun verslag van de ambassadeursreis naar Oeganda. In de workshop ’Microkrediet in de praktijk’ vertelden zij wat microfinanciering voor positiefs teweeg brengt.
Zelf mee op reis kan ook. Dit jaar gaat de Ambassadeursreis naar Cambodja van 8-15 nov. Het belooft weer een heel bijzondere reis te worden. Kijk op ambassadeursreis 2014 en meld je aan voor meer info.

Betrokkenheid

Tijdens de workshop ‘Medewerkersbetrokkenheid’ vertelde Harmen van Doorn, oprichter en CEO van Pifworld, hoe je de weg naar duurzaamheid bewandelt; ‘Om voor een betere toekomst te zorgen, is het van wezenlijk belang dat een groot deel van de gemeenschap hierbij betrokken wordt.'

Download het pdf-verslag van de bijeenkomst van 5 juni 2014

Muzikaal spektakel

Redondo zorgde voor een geweldige energy boost. Met een kort en krachtig Braziliaans spektakel kregen zij iedereen op scherp!
De middag werd besloten met een gezellig hapje en drankje. We kijken uit naar de volgende netwerkbijeenkomst!

Bron: Oxfam Novib, 25 juni 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.