Samen tegen ongelijkheid op Lowlands 2017

Lowlands 2017 samen tegen ongelijkheid

Oxfam Novib was er ook dit jaar weer bij op Lowlands! Festivalgangers konden wederom bij ons terecht voor (h)eerlijke koffie of een lemoncooler. Maar we wilden vooral de strijd aan gaan tegen extreme ongelijkheid. En jij sloot je daarbij aan!

Blijven we samen strijden tegen ongelijkheid?

8 miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

De kloof tussen arm en rijk is wereldwijd groter dan ooit. 1% superrijken verdient meer dan de rest van de 99% van de wereldbevolking bij elkaar.

Dit staat gelijk aan 8 miljardairs die evenveel bezitten als de armste helft van de wereldbevolking. En dit remt de economische groei en een eerlijke verdeling voor alle andere aardbewoners. Dat moet veranderen! Kijk terug hoe jij hiertegen in opstand kwam.

Bekijk het foto-album!

Lowlands 2017

Kwam jij ons fotografen-team tegen tijdens Lowlands en was je op de foto gezet, of ben je benieuwd naar nog meer foto's van Lowlands? Bekijk ze allemaal terug op Facebook.

Een lot uit de loterij

Je banksaldo, je opleidingsniveau en je toekomstperspectief worden voor een groot deel bepaald door wie je ouders zijn en waar je geboren bent. Overal ter wereld, ook in Nederland. Of jij later eindigt als Bill Gates, of dat je altijd achter je rekeningen aan blijft rennen is eigenlijk een kwestie van geluk. Dit lieten we op Lowlands op meerdere manieren zien.

Wil je meer doen tegen ongelijkheid?

Teken de petitie - maak samen met ons een einde aan ongelijkheid.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.