Home Dit doen wij Wij verslaan armoede
Foto: Kimlong Meng / Oxfam Novib

Zo verslaan wij armoede

Wij zijn een wereldwijde beweging van mensen die samen armoede en onrecht verslaan. In 93 landen pakken wij de problemen aan die armoede veroorzaken en in stand houden: honger, onveiligheid, onrechtvaardigheid en gebrek aan perspectief. Samen verslaan we armoede.

Voedselzekerheid en honger
Foto: Sacha de Boer / Oxfam Novib

Wij verslaan honger

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: een wereld waar iedereen genoeg te eten heeft. Samen met boeren, gemeenschappen en overheden werken we aan meer voedselzekerheid: eerlijke prijzen voor boeren, beschermde landrechten en klimaatverandering de baas.

Zo verslaan wij honger
Levens redden en een veiligere wereld
Foto: Pablo Tosco / Oxfam

Wij redden levens

Ieder mens heeft recht om veilig te wonen en te leven. Samen met partnerorganisaties geven we humanitaire hulp bij rampen, oorlogen en crisis aan mensen op de vlucht. We helpen met wederopbouw na een ramp en vragen aandacht voor de rechten van vluchtelingen.

Zo redden wij levens
Eerlijke handel en belastingsystemen
Foto: Saikat Mojumder / Oxfam Novib

Wij maken het eerlijker

Als we macht en welvaart eerlijker verdelen, creëren we een betere toekomst voor miljarden mensen. Samen met burgers en partnerorganisaties voeren wij actie voor eerlijke handel en een eerlijk belastingsysteem.

Zo maken wij het eerlijker
Rechten en kansen voor vrouwen en jongeren
Foto: Julius Caeser Kasujja / Oxfam Novib

Wij creëren mogelijkheden

Vrouwen en jongeren kunnen gemeenschappen veiliger en sterker maken. Daarom creëren we betere kansen voor jongeren, komen we op voor de rechten van vrouwen en geven we microkrediet aan onderneemsters in ontwikkelingslanden.

Zo creëren wij mogelijkheden
Foto: Chee Chee Leung / Oxfam

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan.

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.