Image

Wat wij doen

Over ons

Oxfam Novib is vastbesloten om armoede en onrecht de wereld uit te helpen. Wij geloven dat mensen een zelfstandig bestaan zonder armoede kunnen opbouwen. Mits hun rechten worden gerespecteerd. Daar zetten wij ons dus dagelijks voor in.

Onze missie en visie

Noodhulp

Jaarlijks worden miljoenen mensen getroffen door natuurgeweld en oorlog. Dit vraagt om een snelle respons. Wij bieden noodhulp en steun bij wederopbouw en proberen nieuwe rampen te voorkomen.

 

 

Onze aanpak

Onze projecten

We bundelen de kracht van mensen tegen armoede. Daarom steunen we initiatieven van gemeenschappen in ontwikkelingslanden zelf. We steunen projecten van lokale partnerorganisaties die bekend zijn met de problemen en behoeften van de mensen in hun land.

Bekijk onze projecten

Campagnes

Door campagne te voeren overtuigen we bedrijven, overheden en mensen van de noodzaak voor een ander beleid of het maken van andere keuzes. Maak het verschil, doe mee in de strijd tegen armoede.

Doe mee

Onze resultaten

Dank je wel! Want jij maakt ons werk mogelijk. Zo bereikten we in 2013-2014 dat 730.000 mensen op de Filipijnen noodhulp kregen. En we boekten nog veel meer resultaten samen met jou.

Oordeel zelf!